Team

Fysioteam Nieuwmarkt is een fysiotherapiepraktijk waar ervaren en gespecialiseerde fysiotherapeuten samenwerken. Gertrud Pijnenburg, Tanja Lith, Inge Ruys en Maaike Butter bundelen in deze praktijk hun krachten, waardoor zij een breed scala aan oplossingen voor uw fysieke problemen binnen handbereik hebben.

Gertrud Pijnenburg

Gertrud Pijnenburg is Master Fysiotherapie in de Geriatrie. Geriatrie is het medische domein van de ouder wordende mens. In dat domein is niet alleen aandacht voor de kwetsbare mensen of mensen aan het eind van hun leven; er is juist ook veel aandacht voor preventie van ouderdomsproblemen. Preventie richt zich op het zelfstandig kunnen blijven functioneren. Het terrein waarop de geriatrie fysiotherapeut zich beweegt is daarom het actief blijven en het betreft het lichamelijke, het geestelijke en het sociale.
Gertrud heeft speciale interesse in de Ziekte van Parkinson. Zij participeert in de specialistische netwerk ParkinsonNet.
Daarnaast behandelt zij mensen met etalagebenen (claudicatio intermittens, of Perifeer Arterieel Vaatlijden).
Sinds Covid-19 zich onder ons heeft gemanifesteerd heeft zij zich doorlopend verdiept in de revalidatie van mensen die de infectie hebben doorgemaakt. Vooral in de langdurende, onbegrepen symptomen. Dit wordt geduid als het long covid syndrome, omdat het symptomen betreft die lang aanblijven, zowel fysiek of mentaal of cognitief als sociaal.

“Met mijn ruim 40 jaar ervaring ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Ik ga graag naar Nationale of Internationale congressen. De kennis die ik opdoe, komt u ten goede. Ik word geïnspireerd door ons team met jonge en oudere collega’s. Ik hou van goed klinisch redeneren en stuk voor stuk leveren mijn collega’s daar elke dag een bijdrage aan. Dat is fijn werken.”

Deelname: ParkinsonNet, Chronisch ZorgNet, Movement Disorder Society, European Geriatric Medicine Society, KNGF en NVFG.
VitaalFit: Samen met collega Inge verzorg ik de lessen VitaalFit in Sportcity Waterlooplein.

Aanwezig: maandag, donderdag; woensdagochtend en zaterdagochtend.

Email: pijnenbg@xs4all.nl
Telefoon: 020-6225477
BIG nummer: 39034706604


Tanja Lith

In de loop der jaren heeft Tanja Lith zich verdiept in diverse domeinen van het vak: McKenzie therapie bij rugklachten, nek-schouder-arm problemen (onder andere bij musici), knieaandoeningen. Zij is aangesloten bij ParkinsonNet en is instructeur valpreventie ‘In Balans’ en ‘Otago’. Samen met collega Maaike geeft zij valpreventiecursussen in verschillende buurtcentra in Amsterdam waaronder “de Boomsspijker” en in diverse wooncentra voor ouderen.

“Als fysiotherapeut ben ik enthousiast en creatief. Ik werk graag samen met u en met collega’s om tot goede resultaten te komen. Ik hou van de uitdaging een goed behandelplan voor u uit te puzzelen: wat past bij u, wat is de beste oplossing voor u, met wie moeten we samenwerken? Hier goed in zijn vind ik geweldig leuk en spannend.”

Bijscholen is belangrijk, vind ik, en dat past bij mijn passie voor het vak.

Deelname: ParkinsonNet, Valpreventie GGD Amsterdam (Veiligheid.nl)

Aanwezig: dinsdag, woensdag en vrijdag.
Email: fysiotherapeuten@gmail.com
Telefoon: 020-6225477
Big nummer: 19034369004


Inge Ruys

Inge Ruys is vaste waarnemer. Zij heeft een brede algemene ervaring in veel verschillende fysiotherapiepraktijken, maar ook buiten de fysiotherapie. Ze heeft zich onder meer verdiept in Dry Needling, bindweefselmassage, medical taping, pilates, sportfysiotherapie, ergonomie, haptonomie en fysiotherapie bij oncologiepatiënten en patiënten met hartfalen. Zij werkt vanuit een holistische, maar tegelijkertijd praktische benadering. Zij geeft ook fitness voor senioren.

“Ik vind bewegen en goed zorgen voor je lichaam belangrijk voor iedereen, zowel voor mijzelf als voor U. Ik ben al heel wat jaren fysiotherapeut, maar blijf nieuwsgierig, leer graag bij en ontwikkel me nog steeds. Ik werk graag samen met U naar een doel toe. Samen kunnen we niet alle klachten oplossen, maar meestal valt er een hoop winst te behalen, waardoor U zich een stuk beter voelt en lekker kunt blijven bewegen. Door Corona hebben we nog meer ervaren hoe belangrijk dat is.”

Deelname: Valpreventie programma In Balans
Fitness voor senioren: VitaalFit in Sportcity Waterlooplein

Aanwezig: Op vrijdagen
Email: icruys@gmail.com
Telefoon: 06-12808376
BIG nummer: 99034896804


Maaike Butter

Maaike Butter werkt sinds april 2018 in onze praktijk en richt zich op algemene, neurologische en sportgerelateerde klachten. Maaike is lid van het CVA-netwerk en op het moment bezig met een Master opleiding voor manuele therapie. Daarnaast is zij gecertificeerd docent voor de valpreventie groepscursus “Otago”, die zij samen met Tanja Lith in de Boomsspijker aanbiedt.

“Ik ben een enthousiaste jonge ondernemer in het vak fysiotherapie. Ik ben zelf sportief en leergierig. Ik hoop dat ik dit enthousiasme voor de fysieke gezondheid dan ook kan overdragen naar mijn patiënten. Ik werk graag in teamverband en dit heeft Fysioteam Nieuwmarkt. Het is mijn doel om binnen dit team zo volledig mogelijke zorg te bieden aan de patiënt. Goed luisteren naar de patiënt en samen naar een goed resultaat toewerken vind ik daarbij heel belangrijk.”

Deelname: Otago valpreventieprogramma
Lid: CVA-Netwerk Amsterdam

Aanwezig: dinsdag, woensdag, donderdag en om de week op maandagen.
Email: fysiotherapeuten@gmail.com
Telefoon : 06-46135760
BIG nummer: 49924011104