Team

Fysioteam Nieuwmarkt is een fysiotherapiepraktijk waar ervaren en gespecialiseerde fysiotherapeuten samenwerken. Gertrud Pijnenburg en Tanja Lith bundelen in deze praktijk hun krachten, waardoor zij een breed scala aan oplossingen voor uw fysieke problemen binnen handbereik hebben.

Gertrud Pijnenburg

Gertrud stopt met behandelen, maar blijft achter de schermen wel actief.

Vrijdag 4 november is de laatste dag dat ik patiënten zal behandelen. Met ingang van maandag 7 november stop ik daar dus mee, maar op de achtergrond blijf ik wel actief in de praktijk. 

Ik blijf managementtaken uitvoeren, gastcolleges geven en ik blijf bereikbaar voor consultaties. 

Lees hier het volledige bericht


Gertrud Pijnenburg is Master Fysiotherapie in de Geriatrie. Geriatrie is het medische domein van de ouder wordende mens. In dat domein is niet alleen aandacht voor de kwetsbare mensen of mensen aan het eind van hun leven; er is juist ook veel aandacht voor preventie van ouderdomsproblemen. Preventie richt zich op het zelfstandig kunnen blijven functioneren. Het terrein waarop de geriatrie fysiotherapeut zich beweegt is daarom het actief blijven en het betreft het lichamelijke, het geestelijke en het sociale.
Gertrud heeft speciale interesse in de Ziekte van Parkinson. Zij participeert in de specialistische netwerk ParkinsonNet.
Daarnaast behandelt zij, als lid van chronisch Zorgnet, mensen met etalagebenen (claudicatio intermittens, of Perifeer Arterieel Vaatlijden) en mensen met osteoporose..
Sinds Covid-19 zich onder ons heeft gemanifesteerd heeft zij zich doorlopend verdiept in de revalidatie van mensen die de infectie hebben doorgemaakt. Vooral in de langdurende, onbegrepen symptomen. Dit wordt geduid als het long covid syndrome, omdat het symptomen betreft die lang aanblijven, zowel fysiek of mentaal of cognitief als sociaal.

“Met mijn ruim 40 jaar ervaring ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Ik ga graag naar Nationale of Internationale congressen. De kennis die ik opdoe, komt u ten goede. Ik word geïnspireerd door ons team en andere collega’s met wie wij samenwerken. Ik hou van goed klinisch redeneren en stuk voor stuk leveren mijn collega’s daar elke dag een bijdrage aan. Dat is fijn werken.”

Deelname: ParkinsonNet, Chronisch ZorgNet, Movement Disorder Society, European Geriatric Medicine Society, KNGF en NVFG.
50+ Fit: Ik verzorg de lessen 50+ Fit in Sportcity Waterlooplein.

Aanwezig: maandag, donderdag; woensdagochtend en zaterdagochtend.

Email: pijnenbg@xs4all.nl
Telefoon: 020-6225477
BIG nummer: 39034706604


Inge Ruijs

Sinds 1-1-2023 werkt Inge Ruijs weer bij ons. Later volgt meer informatie.