Team

Fysioteam Nieuwmarkt is een fysiotherapiepraktijk waar zeven ervaren en gespecialiseerde fysiotherapeuten samenwerken. Gertrud Pijnenburg, Tanja Lith, Inge Ruys, Esther Doves, Maaike Butter en Marjan Doves bundelen in deze praktijk hun krachten, waardoor zij een breed scala aan oplossingen voor uw fysieke problemen binnen handbereik hebben.

Gertrud Pijnenburg

Gertrud Pijnenburg is Master Fysiotherapie in de Geriatrie. Zij participeert in de specialistische netwerken ParkinsonNet en ClaudicatioNet en is lid van nationale en Internationale beroepsverenigingen.

“Met mijn ruim 40 jaar ervaring ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Ik ga graag naar Nationale of Internationale congressen. De kennis die ik opdoe, komt u ten goede. Ik word geïnspireerd door ons team met jonge en oudere collega’s. Ik hou van goed klinisch redeneren en stuk voor stuk leveren mijn collega’s daar elke dag een bijdrage aan. Dat is fijn werken.”

Deelname: ParkinsonNet, ClaudicatioNet, Movement Disorder Society, European Geriatric Medicine Society, KNGF en NVFG.

Aanwezig: maandag, donderdag, woensdagochtend  en zaterdagochtend.

Email: pijnenbg@xs4all.nl

Telefoon: 020-6225477


Tanja Lith

Behalve bij Fysioteam Nieuwmarkt werkt Tanja ook nog in haar eigen praktijk in IJmuiden. In de loop der jaren heeft zij zich verdiept in diverse domeinen van het vak: stressgerelateerde klachten (Psychosomatische fysiotherapie); nek-schouder-arm problemen (onder andere bij musici); knie aandoeningen. Zij is aangesloten bij ParkinsonNet en is instructeur valpreventie. Samen met collega Maaike geeft valpreventiecursussen, o.a. in buurtcentrum “de Boomsspijker” en in diverse wooncentra voor ouderen.

“Als fysiotherapeut ben ik enthousiast en creatief. Ik werk graag samen met u en met collega’s om tot goede resultaten te komen. Ik hou van de uitdaging een goed behandelplan voor u uit te puzzelen: wat past bij u, wat is de beste oplossing voor u, met wie moeten we samenwerken? Hier goed in zijn vind ik geweldig leuk en spannend.”

Bijscholen is belangrijk, vind ik, en dat past bij mijn passie voor het vak.

Deelname: ParkinsonNet, Valpreventie GGD Amsterdam (Veiligheid.nl)

Aanwezig: dinsdag, woensdag en vrijdag.

Email: fysiotherapeuten@gmail.com

Telefoon: 020-6225477


Esther Doves

Esther Doves is afgestudeerd als fysiotherapeute in 2011 en als gezondheidswetenschapper in 2013. Zij werkt 3 dagen in de week in Revalidatie centrum Reade in Amsterdam. Daar behandelt zij voornamelijk mensen met hersenletsel.

Vanuit Fysioteam nieuwmarkt verzorgt Esther 2 dagen in de week fysiotherapie aan huis. Het samen werken met thuiszorgorganisaties, ergotherapeuten, huisartsen en andere zorgverleners staat hierbij centraal. De afgelopen jaren heeft zij zich ontwikkeld op het gebied van neurologie, ouderen, orthopedische revalidatie, duizeligheid en balans problematiek.

“Ik ben een enthousiaste werker. Ik kijk kritisch naar mijn eigen handelen, want ik vind kwaliteitsverbetering belangrijk. Het is mijn doel om door nauw samen te werken met onze (para-)medische partners goede kwaliteit te leveren in de behandeling. Ik ben leergierig en stel me proactief op richting vakinhoudelijke vraagstukken. Ik werk vanuit de hulpvraag van de patiënt. Enkele kernwoorden waarmee ik mezelf zou omschrijven zijn; teamspeler, betrouwbaar, flexibel, gedreven en empathisch.”

Deelname: CVA netwerk Amsterdam, Buurtzorg Plusteam Amsterdam centrum.

Aanwezig: maandag en donderdag.

Email: estherdoves@hotmail.com
Telefoon: 06-83776469


Inge Ruys

Inge Ruys is vaste waarnemer sinds 2008. Zij heeft een brede algemene ervaring in veel verschillende fysiotherapiepraktijken, maar ook buiten de fysiotherapie. Ze heeft zich onder meer verdiept in Dry Needling, bindweefselmassage, medical taping, fysiotherapie bij oncologiepatiënten, pilates, sportfysiotherapie, ergonomie en haptonomie. Zij werkt vanuit een brede holistische, maar tegelijkertijd praktische benadering

“ Ik vind bewegen en goed zorgen voor je lichaam belangrijk voor iedereen, zowel voor mijzelf als voor U. Ik ben al heel wat jaren fysiotherapeut, maar blijf nieuwsgierig, leer graag bij en ontwikkel me nog steeds. Ik werk graag samen met U naar een doel toe. Samen kunnen we niet alle klachten oplossen, maar meestal valt er een hoop winst te behalen, waardoor U zich een stuk beter voelt.”

Aanwezig: vrijdag en verder wisselende dagen

Email: fysiotherapeuten@gmail.com

Telefoon: 020-6225477


Maaike Butter

Maaike Butter werkt sinds april 2018 in onze praktijk en richt zich op algemene en sport gerelateerde fysiotherapie. Daarnaast is zij gecertificeerd docent voor de valpreventie groepscursus “Otago”, die zij samen met Tanja Lith in de Boomsspijker aanbiedt.

“Ik ben een enthousiaste jonge ondernemer in het vak fysiotherapie. Ik ben zelf sportief en ik vind het leuk mensen voor sport te enthousiasmeren. Ik werk graag in een team, zoals Fysioteam Nieuwmarkt. Het is mijn doel om binnen dit team zo volledig mogelijke zorg te bieden aan de patiënt. Goed luisteren naar de patiënt en samen naar een goed resultaat toewerken vind ik daarbij heel belangrijk.”

Deelname: Otago valpreventieprogramma

Aanwezig: dinsdag en donderdag

Email: fysiotherapeuten@gmail.com
Telefoon. 06-46135760


Marjan Doves

Marjan behandelt bij ons geen patiënten. Zij is onze vraagbaak bij gecompliceerde thuiszorgvraagstukken. Marjan Doves werkt sinds haar afstuderen als fysiotherapeut (1982) in de ouderenzorg. In 2009 heeft zij de masteropleiding voor geriatriefysiotherapie afgerond. Sinds oktober 2015 werkt zij voor onze praktijk als adviseur. Een geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van ouderen. Het doel is altijd om er met elkaar voor te zorgen dat mensen zo snel en zolang mogelijk (weer) kunnen doen wat ze graag willen doen. Ook al gaat dat niet meer zoals vroeger, heel vaak zijn er aangrijpingspunten voor verbetering.

“Ik ben enthousiast en betrokken. Kwaliteit en samenwerken staan bij mij hoog in het vaandel. Om dit te bereiken volg ik nationaal en internationaal scholingen, ben ik lid van het netwerk geriatriefysiotherapie Noord-Holland, de NVFG (Nederlandse Vereniging voor Geriatriefysiotherapie) en ben ik docent aan de masteropleiding voor geriatriefysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht.”

U kunt haar bereiken per mail: marjandoves@gericonsult.nl of per telefoon: 06 – 21690200