Coronavirus: Update 21 maart

Dinsdag 17 maart ging het voor ons fysiotherapeuten nog om het schouder aan schouder staan met de huisartsen en andere medici; onze patiënten helpen om op de been te blijven.

Dat mooie streven is nu geen prioriteit meer. De doelstelling is nu nog louter het verspreiden van het virus tegengaan. 

Veilig werken, voldoende adequate hulpmiddelen daartoe beschikbaar hebben, dat is, voor Fysioteam Nieuwmarkt, nu niet meer haalbaar.

Daarom behandelen wij nu alleen maar digitaal of telefonisch in de gevallen dat dat een goede optie is. 

Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht, digitaal of telefonisch natuurlijk. Bekijk onze contactpagina.


Interview over valpreventie voor ouderen op radio 1

Op 3 december heeft Wietske Hoekstra van Veiligheid.nl op radio 1 een interview gegeven over het belang van valpreventie voor 65 plussers na nieuwe cijfers van het CBS over het aantal valongelukken met dodelijke afloop. Fysiotherapeute Tanja Lith vertelt tijdens dit interview hoe de valpreventie-training In Balans mensen helpt kracht en coördinatie te behouden en vallen te voorkomen. Het gehele interview kunt u horen en zien door op de pijl in het video-venster te klikken.

http://www.nporadio1.nl/spraakmakers/onderwerpen/521730-wietske-hoekstra-van-veiligheidnl-over-cbs-cijfers-dood-door-valStart cursus Valpreventie ‘In Balans’ oktober 2019

Voor wie            : De zelfstandig wonende 65+er die onzeker is bij het lopen; bang is om te vallen en/of ervaring heeft met vallen.

Waar                  : Buurtcentrum “de Boomsspijker”, Recht Boomssloot 52, 1011 EC , Amsterdam-Centrum.

Wanneer            : Start op 2 Oktober en 4 Oktober van 15.00-17.00 uur. Dit zijn informatiebijeenkomsten en horen bij de cursus. De training start op maandag 7 oktober is iedere maandag en donderdag van 10.00-11.00 uur.

Inhoud cursus   : De In Balans cursus is een groepscursus. Het bestaat uit een informatief gedeelte en een trainingprogramma . Er zijn 2 informatiebijeenkomsten (1x per week)  en 10 weken training ( 2x per week 1 uur) . Tijdens de cursus krijgt u informatie over bewegen en gezondheid, oorzaken van valongelukken, tips om vallen te voorkomen. De training bestaat uit oefeningen voor conditie, spierversterkende beenspier-oefeningen en balansoefeningen op basis van principes uit de Tai Chi.

Kosten                : 45,= euro inclusief cursusboek. De kosten zijn mogelijk te declareren bij uw zorgverzekeraar. (Zie uw zorpolis)

Aanmelding      :  Stuur een email naar fysiotherapeuten@gmail.com  of bel 020-6225477. Vermeld svp. uw naam, telefoonnummer en emailadres.


Nanna de Waele verlaat de praktijk

Nanna de Waele verlaat de praktijk met ingang van 22 juli 2019. Zij gaat voor 100% in het onderwijs werken, aan de Hogeschool van Amsterdam, afdeling Fysiotherapie. Wij vinden dat reuze jammer, want zij is een zeer gewaardeerde collega en voor de patiënt altijd op zoek naar de beste behandeloptie. We zijn niet op zoek gegaan naar een nieuwe collega, alle patiënten worden overgenomen door collega’s van het team. En Nanna wensen we een mooie toekomst als docent toe. Otago Valpreventie in de Boomspijker

Op donderdag 8/11 begint in de Boomsspijker de cursus valpreventie Otago (voor kwetsbare ouderen uit de buurt, met of zonder rollator of stok) van 11.30-12.30 uur.

De “Otago valpreventie” is een groepscursus bedoeld voor kwetsbare ouderen (>80 jaar) die al een of meerdere keren gevallen zijn of angst hebben om te vallen.

De cursus duurt 10 weken en is 1x per week op donderdag van 11.30-12.30 uur. De kosten zijn 20 euro voor 10 lessen. De oefeningen worden individueel aangepast gegeven. De aandacht ligt op het spierversterken van de benen en balansoefeningen.

Ze zijn eenvoudig uit te voeren en daardoor ook thuis makkelijk uitvoerbaar. Het is gezellig om samen in een klein clubje te oefenen ( max 6 a 7 personen). We zoeken nog 2 mensen die mee willen doen.

In verband met een maximum aantal deelnemers per uur is het aan te raden om vooraf aan te melden via telnr. 020-6264002 ( de Boomspijker) of via tel nr 020-6225477 (Fysioteam Nieuwmarkt).


Introductie Valpreventie ‘Otago’ en ‘In Balans’ tijdens Valpreventieweek 1-7 oktober

Op 3 oktober zal  Tanja Lith een gratis introductieles geven van Valpreventie-oefenprogramma “Otago” en “In Balans”  in Buurtcentrum “de Boomspijker”, Recht Boomssloot 52, 1011 EC te Amsterdam-Centrum.

  • De introductie Otago is op 3 oktober van 14.00-15.00 uur. ( in de achterbarzaal op de begane grond)
  • De introductie In Balans is op 3 oktober van 15.30-16.30 uur. ( in de theaterzaal op de 3e etage (lift is aanwezig))

Aanmelding per email : fysiotherapeuten@gmail.com  Vermeld uw Naam, Tel, en welke introductie ( Otago of In Balans) u wilt bijwonen. Telefonische aanmelding kan via tel 020-6225477.  U krijgt een bevestiging van uw aanmelding. Bij  overboeking zal getracht worden een extra introductieles in te plannen.

De “Otago valpreventie” is een groepscursus bedoeld voor kwetsbare ouderen (>80 jaar) die al een of meerdere keren gevallen zijn of angst hebben om te vallen.

De “In Balans valpreventie” is een groepscursus bedoeld voor zelfstandig wonende 65+ers die onzeker zijn bij het lopen; bang zijn om te vallen en/of ervaring hebben met vallen.

 

 

 

 

 

 


Fysiotherapeuten demonstreerden in Den Haag op 30 mei.

Woensdag 30 mei liepen  Gertrud en Tanja mee in een demonstratie van fysiotherapeuten naar het parlement in Den Haag. We riepen om actie van de parlementariërs om eindelijk iets te doen aan onzinnige administratie.  Wij willen niet eenderde van de tijd zitten administreren, maar tijd om patiënten iets te leren. Er werden postzakken vol oproepen om actie afgeleverd bij het parlement.

We zetten de strijd voort om genoeg behandeltijd voor u af te dwingen en een goed behandeltarief voor ons.  Voor meer informatie:   https://www.kngf.nl/actueel/nieuws/2018/mei/frustratie-groot-onder-fysiotherapeuten-actiefysio.html.

 


CVA Netwerk Amsterdam

Fysioteam Nieuwmarkt neemt deel aan het CVA Netwerk Amsterdam.

Het CVA Netwerk Amsterdam is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de zorg voor patiënten met een CVA (Cerebro Vasculair Accident). U werkt aan het herstel van de lichamelijke gevolgen van een CVA. De behandeling is er op gericht om er samen met u voor te zorgen dat het dagelijks functioneren zo optimaal mogelijk verloopt. U leert gebruik te maken van uw mogelijkheden en om te gaan met uw beperkingen. We bieden onderzoek, behandeling en advies. Als het nodig is komt de therapeut bij u aan huis. Als het kan komt u naar de praktijk.

Indien nodig werken we samen met andere disciplines die bij u betrokken zijn (zoals ergotherapeut, logopedist, psycholoog, maatschappelijk werker) om de behandelingen goed op elkaar af te stemmen. Daarnaast kan het van belang zijn om familieleden of mantelzorgers bij de behandeling te betrekken.

Op de website van het netwerk vindt u informatie over het ontstaan en de gevolgen van een CVA en de fysiotherapeutische behandelmogelijkheden.